Yogi Banner

Uvjeti suradnje

Uvjeti suradnje

Opći uvjeti poslovanja YOGI.SI MOTO CENTER d.o.o. sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i međunarodnim kodeksima za e-trgovinu.

Internetskom trgovinom www.yogi.hr (u daljnjem tekstu "internetska trgovina") upravlja YOGI.SI d.o.o. kao ponuđač usluga e-trgovine (u daljnjem tekstu „ponuđač“). Prilikom registracije u sustav internetske trgovine posjetitelj dobiva korisničko ime koje je isto kao i njegova e-mail adresa i lozinku. Korisničko ime i lozinka korisnika se nedvosmisleno određuju i povezuju s unesenim podacima. Registracijom posjetitelj postaje korisnik i stječe pravo na kupnju.

Opći uvjeti poslovanja odnose se na rad internetske trgovine, prava korisnika te poslovni odnos između ponuđača i kupca.

 

Dostupnost informacija

Ponuđač se obvezuje kupcu uvijek dati sljedeće podatke:

 • identitet tvrtke (naziv tvrtke i sjedište, registarski broj),
 • kontakt informacije koje korisniku omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-mail, telefon),
 • bitne značajke robe ili usluga (uključujući postprodajne usluge i jamstva),
 • dostupnost proizvoda (svaki proizvod ili usluga ponuđena na web-stranici treba biti dostupna u razumnom roku),
 • uvjeti isporuke proizvoda ili izvršenja usluge (način, mjesto i rok isporuke),
 • sve cijene moraju biti jasno i nedvosmisleno postavljene te mora biti jasno prikazano uključuju li već poreze i troškove prijevoza,
 • način plaćanja i dostave,
 • vremenska valjanost ponude,
 • rok u kojem je još uvijek moguće odustati od ugovora i uvjeti za odustajanje; osim toga, ako i koliko košta kupca vraćanje proizvoda,
 • objašnjenje žalbenog postupka, uključujući sve pojedinosti o kontakt osobi ili korisničkoj službi.

Sigurnost kupnje (Politika zaštite osobnih podataka) 

VIŠE >>

 

Ponuda artikala

Zbog prirode poslovanja preko interneta, ponuda internetske trgovine se ažurira i mijenja često i brzo. Cijene su prikazane kao Redovne cijene i Vaše cijene. Redovne cijene obično su preporučene prodajne cijene proizvođača ili uvoznika ili cijene koje postavlja sam ponuđač. 

 

Načini plačanja

Ponuđač omogućuje sljedeće načine plaćanja za narudžbe putem interneta:

 • plaćanje kreditnim karticama (3-D Secure)
 • plaćanje po predračunu
 • plaćanje putem pouzeća 

Ponuđač ispostavlja kupcu račun na trajnom mediju. Kupoprodajni ugovor (narudžba) pohranjen je u elektroničkom obliku na poslužitelju ponuđača i dostupan je kupcu u svakom trenutku u njegovom korisničkom profilu (Korisnički račun). Alternativno, možete zatražiti kupoprodajni ugovor u tiskanom obliku, koji ćemo poslati na vašu adresu putem e-maila.

 

Cijene

Redovna cijena vrijedi za sve članove internetske trgovine. Svatko postaje član registracijom u internetskoj trgovini. Sve cijene uključuju PDV, osim ako je izričito drugačije navedeno. Cijene vrijede u trenutku podnošenja narudžbe i nemaju unaprijed utvrđenu valjanost. Cijene vrijede u slučaju plaćanja gore navedenim načinima plaćanja i pod gore navedenim uvjetima.

Unatoč našim naporima da pružimo najažurnije i točne podatke, može se dogoditi da podatak o cijeni bude pogrešan. U tom slučaju, odnosno u slučaju da se cijena artikla promijeni tijekom obrade narudžbe, ponuđač će kupcu omogućiti odustajanje od kupnje, te mu ponuditi rješenje koje će ići na obostrano zadovoljstvo.

Kupoprodajni ugovor između ponuđača i kupca sklopljen je u trenutku kada ponuđač potvrdi narudžbu (potrošač prima e-mail sa statusom 'Narudžba potvrđena'). Od tog trenutka sve cijene i ostali uvjeti su fiksni i vrijede i za ponuđača i za kupca.

 

Odustajanje od kupnje/ugovora

Potrošač (navedeno vrijedi isključivo na fizičke osobe koje dobivaju robu u svrhe izvan svoje gospodarske djelatnosti) ima pravo obavijestiti tvrtku (na kontakt e-mail adresu info@yogi.hr) u roku od 14 dana od dana preuzimanja robe da odustaje od ugovora, bez da navodi razlog svoje odluke. Kupac je dužan ispuniti obrazac za odustajanje od kupnje i poslati nam ga putem elektroničke pošte.

Rok počinje teći od dana primitka robe. U slučaju odustajanja od ugovora, kupac snosi sve troškove povrata robe, a našim kupcima omogućujemo povrat robe u jednu od naših poslovnica (YOGI.SI, PE VELENJE ili YOGI.SI PE LJUBLJANA), ako im to više odgovara. Robu nam morate vratiti najkasnije u roku od 14 dana od predane obavijesti o odustajanju od ugovora. Ako je potrošač možda već počeo koristiti proizvod ili ako su kod tehničkih proizvoda pojedine komponente otvarane ili sastavljane, odustajanje od ugovora nažalost više nije moguće.

Primljenu robu dužan je vratiti neoštećenu i u istoj količini, osim ako je roba uništena, oštećena, izgubljena ili se njezina količina smanjila bez krivnje potrošača. Proizvođač proizvoda propisuje i njegovu originalnu ambalažu (sukladno čl. 36. Zakona o zaštiti potrošača). Robu nam morate vratiti u originalnoj ambalaži, sa svim pečatima, onako kako ste je primili. Ne prihvaćamo pakete s otkupninom.

Povrat plaćenog iznosa u slučaju odustajanja od ugovora uvijek se vrši na tekuči račun kupca. Plaćeni iznos ćemo Vam vratiti najkasnije u roku od 14 dana od primitka obavijesti o odustajanju od ugovora. Možemo produljiti povrat plaćenog iznosa ako još nismo primili robu.

 

Stvarni nedostaci

Kada je nedostatak stvaran? Kada artikl nema svojstva koje omogućuju njegovu normalnu upotrebu; ako artikl nema svojstva potrebna za određenu namjenu za koju ga potrošač kupuje, a koja je bila poznata prodavatelju; ako artikl nema svojstva i značajke koje su izričito ili prešutno dogovorene ili propisano; ako je prodavatelj isporučio artikl koji ne odgovara uzorku ili modelu, osim ako uzorak ili model nije prikazan zbog obavijesti.

Kada potrošač može ostvariti prava zbog stvarnog nedostatka? Potrošač mora obavijestiti prodavatelja o nedostatku u roku od dva mjeseca od otkrivanja nedostatka; potrošač mora u obavijesti o nedostatku detaljno opisati nedostatak (u pisanom obliku) i omogućiti prodavatelju pregled artikla.

Kada prodavatelj ne odgovara za stvarni nedostatak? Ako se na robi pojavi nedostatak nakon što su protekle dvije godine od isporuke artikla. Smatra se da je nedostatak postojao u trenutku isporuke, ako se pojavi u roku od šest mjeseci od isporuke.

Koja prava ima potrošač? Potrošač koji je na ispravan način obavijestio prodavatelja o nedostatku ima pravo zahtijevati od prodavatelja da otkloni nedostatak na robi ili vrati dio uplaćenog iznosa srazmjerno nedostatku ili da zamijeni robu novom robom u ispravnom stanju ili da vrati uplaćeni iznos. Prava potrošača zastarijevaju istekom dvije godine od dana kada je obavijestio prodavatelja o stvarnom nedostatku.

Pravo na uvažavanje stvarnih nedostataka pobliže je uređeno odredbama Zakona o zaštiti potrošača.

 

Jamstvo

Proizvodi imaju jamstvo ako je ono navedeno na jamstvenom listu ili računu. Jamstvo vrijedi prema uputama na jamstvenom listu i po predočenju računa. Jamstveni rokovi su navedeni na jamstvenim listovima ili na računu.

Informacije o jamstvu također se nalaze na stranici s prezentacijom proizvoda. Ako nema informacija o jamstvu, proizvod nema jamstvo ili su podaci u tom trenutku nepoznati. U potonjem slučaju, potrošač se može obratiti ponuđaču, koji će dati ažurne informacije.

 

Dostava

Naručeni proizvodi do 12:00 sati bit će isporučeni najkasnije dva radna dana nakon narudžbe (vrijede propisi o dostavi ako je roba na zalihi). Potvrdom naručitelja se smatra e-mail o predaji narudžbe, koju je dobio na uvid na svoj e-mail.

Ako ponuđač nije u mogućnosti podmiriti svoje obveze zbog nedostupnosti robe, o tome će obavijestiti kupca. Naručeni proizvodi bit će dostavljeni redovnom dostavom, ovisno o izboru kupca. Troškovi dostave obračunavaju se prema cjeniku dostave.

U slučaju da ponuđač na vrijeme otpremi naručene proizvode, ne odgovara za prekoračenje roka ugovornog pružatelja usluge. Dostava se vrši na adresu koju korisnik navede prilikom registracije ili narudžbe. U slučaju da nikog ne zatekne na adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke odnosno o pokušaju dostave robe.

 

Sigurnost

Vlasnik i voditelj internetske trgovine je:

YOGI.SI MOTO CENTER d.o.o.

Vinska Gora 1B

SI-3320 Velenje

PDV ID broj: SI19097808

PDV obveznik: DA

Matični broj: 3529827000

Temeljni kapital: 7.500,00 EUR

Broj upisa u sudski registar: SRG 2009/10634,datum upisa 22.4.2009.

YOGI.SI MOTO CENTER d.o.o. se obvezuje da će štititi vašu privatnost i razvijati tehnologiju koja će vam pružiti sigurno internetsko iskustvo. Ova izjava o privatnosti odnosi se na internetsku trgovinu YOGI.SI MOTO CENTER d.o.o. Korištenjem internetske trgovine pristajete na načine korištenja podataka kako su opisani u ovoj izjavi.

 

Pristanak

Registracijom na internetskoj trgovini suglasni ste da tvrtka prikuplja podatke na način i u svrhe opisane u ovoj izjavi.

 

Prikupljanje osobnih podataka

Registracija

Za kupnju u internetskoj trgovini korisnik se mora registrirati. Prilikom registracije korisnik mora ispuniti osobne podatke ili podatke o pravnoj osobi. Korisnik mora ispuniti podatke o osobnom računu, podatke o plaćanju i podatke o dostavi.

Podaci o osobnom računu

 • Ime(*)
 • Prezime(*)
 • E-mail adresa(*) (Adresa mora biti valjana jer ćete na nju dobiti podatke o registraciji. Također ćete na nju dobiti novu lozinku, ako zaboravite postojeću)
 • Osobna lozinka(*) (Sami izmislite lozinku. Zbog zaštite podataka neka lozinka sadrži brojeve i znakove)
 • Ponovljena lozinka(*)
 • Telefon(*)
 • ID br. za PDV

Podaci o plaćanju

 • Ime(*)
 • Prezime(*)
 • Telefon(*)
 • Tvrtka ili poduzeće
 • Vrsta adrese
 • Adresa 1(*)
 • Adresa 2
 • Stan
 • Mjesto(*)
 • Država(*)
 • Pokrajina(*)
 • Poštanski broj(*)

Podaci o dostavi

Polja su ista kao za podatke o plaćanju. Možete unijeti različite podatke o dostavi, ali možete naznačiti da želite koristiti iste podatke kao i za podatke o plaćanju.

Internetska trgovina također može automatski prikupljati neke informacije o hardveru i softveru vašeg računala. Ovi podaci uključuju: IP adresu, vrstu preglednika, nazive domena, vrijeme pristupan i adrese web-stranica koje ste posjetili u našoj internetskoj trgovini. YOGI.SI MOTO CENTER d.o.o. koristi te informacije isključivo za izračun opće statistike o korištenju internetske trgovine.

Promjena osobnih podataka

Korisnik može u svakom trenutku promijeniti svoje osobne podatke, adresu za dostavu i adresu za plaćanje. Kako biste to učinili, prijavite se u internetsku trgovinu i odaberite opciju Moj račun.

Pravo korisnika na brisanje osobnih podataka

Korisnik u svakom trenutku može zatražiti brisanje svojih podataka iz naše baze podataka. To čini slanjem poruke na e-mail adresu tvrtke info@yogi.hr ili pisanim putem običnom poštom.
Korisnik također ima pravo brisanja svih podataka koje je tvrtka Yogi dobila iz drugih izvora, npr. putem registracije korisnika na internetskim stranicama Facebook.com ili Instragram.com.

Korištenje osobnih podataka

YOGI.SI MOTO CENTER d.o.o. prikuplja podatke na internetskoj trgovini kako bi osigurao ispravno funkcioniranje internetske trgovine i pružanje potrebnih usluga. YOGI.SI MOTO CENTER d.o.o također može koristiti vaše podatke u sljedeće svrhe:

 • interno istraživanje tržišta
 • informiranje kupaca o novostima na internetskoj trgovini
 • informiranje kupaca o novostima vezanim uz proizvode ili usluge koje nudi YOGI.SI MOTO CENTER d.o.o.

 

Zaštita osobnih podataka

Internetska trgovina se obvezuje štititi vaše osobne podatke u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Vaši će se podaci koristiti samo za interne svrhe tvrtke YOGI.SI MOTO CENTER d.o.o. i nećemo ih prosljeđivati ​​trećim osobama.

Ponuđač se obvezuje trajno štititi sve osobne podatke korisnika. Ponuđač će osobne podatke koristiti isključivo u svrhu izvršavanja narudžbe (slanje informativnog materijala, ponuda, računa) i drugu potrebnu komunikaciju. Podaci korisnika neće niti pod kojim uvjetima biti proslijeđeni neovlaštenim osobama. Korisnik je također odgovoran za zaštitu osobnih podataka pazeći na sigurnost svog korisničkog imena i lozinke.

 

Korištenje kolačića

Kolačići su tekstualne datoteke koje internetski poslužitelj sprema na vaše računalo. Kolačići ne sadrže nikakve informacije koje bi se mogle koristiti za vašu identifikaciju. Uz pomoć kolačića poslužitelj zna da ste se vratili u internetsku trgovinu, što možemo iskoristiti za prilagođavanje stranice korisniku. Većina preglednika automatski prihvaća kolačiće. Ako ih ne želite prihvatiti ili želite biti obaviješteni prije nego što se kolačić spremi na vaše računalo, možete to jednostavno odrediti u postavkama preglednika.

 

Odgovornost

YOGI.SI MOTO CENTER d.o.o. nije odgovoran za smetnje tijekom korištenja usluge koje su posljedica ponašanja korisnika (npr. računalo zaraženo virusima) ili pružatelja veze odnosno infrastrukture koju koristi usluga internetske trgovine (npr. zastoji na internetu).

 

Komunikacija

Ponuđač će kontaktirati korisnika putem sredstava komunikacije na daljinu samo ako se korisnik izričito tome ne protivi. Korisnik to može naznačiti u procesu prijave.

Reklamne elektroničke poruke sadržavat će sljedeće komponente:

 • bit će jasno i nedvosmisleno označene kao reklamne poruke,
 • pošiljatelj će biti jasno vidljiv,
 • razne kampanje, promocije i druge marketinške tehnike bit će označene kao takve. Također će biti jasno definirani uvjeti za sudjelovanje u njima,
 • način odjave od primanja reklamnih poruka bit će jasno predstavljen,
 • ponuđač će izričito poštovati želju korisnika da ne želi primati reklamne poruke.

Obveza odgovornosti

Ponuđač daje sve od sebe kako bi osigurao ažurnost i točnost podataka objavljenih na svojim stranicama. Međutim, karakteristike artikala, rok isporuke ili cijena mogu se promijeniti tako brzo da ponuđač nije u mogućnosti ispraviti podatke na internetskoj stranici. U tom slučaju, ponuđač će obavijestiti kupca o promjenama i omogućiti mu odustajanje od narudžbe ili zamjenu naručenog artikla.

Ponuđač ne snosi odgovornost za sadržaj komentara o artiklima koje su napisali posjetitelji. Ponuđač prije objave pregledava i odbacuje one koji sadrže očite neistine, koji su obmanjujući ili uvredljivi. Ponuđač nije odgovoran za podatke u komentarima i odriče se bilo kakve odgovornosti koja proizlazi iz podataka u komentarima.

Iako ponuđač nastoji pružiti točne fotografije prodajnih artikala, sve fotografije moraju se shvatiti kao simbolične. Fotografije ne jamče svojstva proizvoda.

 

Pritužbe i sporovi

YOGI.SI MOTO CENTER d.o.o. poštuje važeće zakone o zaštiti potrošača. Također čini sve da ispuni svoju dužnost uspostavljanja učinkovitog sustava postupanja s pritužbama i odredi osobu s kojom potrošač može kontaktirati telefonom ili e-mailom u slučaju problema. Postupak za podnošenje prigovora dostupan je na internetskim stranicama, jednostavan je za korištenje i povjerljiv.

Ponuđač će u roku od pet radnih dana potvrditi primitak prigovora, obavijestiti kupca koliko je vremena potrebno za njegovu obradu te ga izvještavati o tijeku postupka.

Ponuđač je svjestan da je bitno obilježje potrošačkog spora, barem što se tiče sudskog rješavanja, njegov nesrazmjer između ekonomske vrijednosti zahtjeva i troškova nastalih u rješavanju samog spora. To je također glavna prepreka da potrošač ne pokrene sudski spor. Stoga ponuđač nastoji u najvećoj mogućoj mjeri sve moguće sporove riješiti sporazumno.

 

Pravna obavijest

Zabranjeno je svako kopiranje, umnožavanje ili druga distribucija, osim za osobnu upotrebu i u nekomercijalne svrhe ili uz pisani pristanak vlasnika internetske trgovine, pod uvjetom da se zadrže sve navedene napomene o autorskim pravima ili drugim napomenama. Svaki slučaj reprodukcije mora sadržavati oznaku »©2022 YOGI.SI d.o.o. - Sva prava pridržana«.